Vesti iz oblasti zdravlja

20.04.2021.
Inspekcija za lekove Ministarstva zdravlja naložila je povlačenje leka "testosteron depo" prilikom inspekcijske kontrole u Galenici, saopštilo je ministarstvo.

20.04.2021.
Nedavno je stigla preporuka Svetskog udruženja ginekologa da buduće majke mogu da se vakcinišu, a Komitet za vakcinaciju i imunizaciju u Velikoj Britaniji (JCVI) saopštio je da bi trudnicama trebalo da bude ponuđena vakcina protiv koronavirusa onda kada se imunizuju starosne grupe kojima pripadaju.

20.04.2021.
Zbog saglasnosti za sprovođenje preporučene imunizacije, koju je svaki građanin koji je želeo da se vakciniše morao da potpiše, zabrinuo se jedan deo javnosti i pokrenuo spekulacije o razlozima zašto je to tako.

20.04.2021.
Udruženja pacijenata sa bolestima jetre "Hronos" pokrenulo je kampanju "Klik za moju terapiju", koja ima za cilj da omogući inovativnu terapiju za sve obolele od hepatitisa C u Srbiji, saopšteno je danas.

20.04.2021.
Kad kažu za vakcinu da je efikasna 78 odsto, to znači da 22 odsto onih koji su je primili nema antitela. To što neko nema antitela zavisi od samog organizma. Ovako epidemiolog dr Predrag Kon objašnjava šta označava efikasnost vakcine.