Vesti iz oblasti zdravlja

28.02.2020.
Epidemija koronavirusa započela je u Kini i već se proširila na druge zemlje. Simptomi virusa su temperatura i kašalj. Tim stručnjaka u saradnji sa vladinim agencijama radi na sprečavanju virusa u Srbiji.

29.02.2020.
Na ulicama glavnog grada sve više se mogu videti sugrađani sa maskama na licu. Zbog velike potražnje, u većini apoteka hirurških maski uopšte i nema, ali one nisu adekvatna zaštita protiv virusa.

27.02.2020.
Nakon našeg pisanja da u apotekama gotovo da nema leka eutiroks (Euthyroks) koji koriste oni koji boluju od nepravilnog rada štitne žlezde, saznali smo od kompanije "Merk" (Merck) zašto ga nema i kada će se naći u prodaji.

27.02.2020.
Zbog hronične nestašice slobodnog vremena, prinuđeni smo da pribegavamo rešenjima koje nikako nisu u potpunosti adekvatna zamena za trening na sportskom terenu, fitness klubu ili sali. Ipak, da bismo održali kakav-takav kontinuitet treninga vežbanje na radnom mestu može biti dobro rešenje.

27.02.2020.
Mnoge Srbe obradovala je juče vest na Si En Enu objavljena pod oznakom hitno - alkohol ubija koronu. Oglasila se i Svetska zdravstvena organizacija i razbila mitove - ne samo što je alkohol bezvredan u odbrani od virusa već tvrde da ne pomaže ni beli luk.