Vesti iz oblasti zdravlja

27.11.2020.
Dezinformacije o koronavirusu se šire baš kao i sam virus - neverovatnom brzinom. U februaru je Svetska zdravstvena organizacija izdala upozorenje na "infodemiju", talas lažnih vesti i dezinformacija o smrtonosnoj novoj bolesti na društvenim mrežama.

27.11.2020.
"Virus se možda promenio, a možda je ovo njegov sezonski karakter. Prvi put ga imamo u jesen i treba pratiti kako će da se ponaša", istakao je epidemiolog dr Pedrag Kon ma konferenciji Kriznog štaba.

27.11.2020.
Znamo da, bez obzira na pandemijsku situaciju, svaki dan na svet dolazi mnogo beba, a da je na prvom mestu onih koji požrtvovano rade svoj posao, to da se majke i deca maksimalno zaštite. Uprkos žestokoj borbi, za sve ovo vreme naučili smo da koronavirus ne zaobilazi ni trudnice, ali ni tek rođene bebe.

27.11.2020.
Džudista Aleksandar Kukolj učesnik je onlajn panela "Zdrava ishrana je stil života" na kome je bilo reči o zdravoj ishrani i bavljenju fizičkim aktivnostima.

27.11.2020.
Kada je britansko-švedska kompanija Astra Zeneka u ponedeljak objavila da je njena eksperimentalna vakcina protiv kovida 19 u proseku delotvorna 70 odsto, svet je dodatno odahnuo jer je još jedna vakcina pokazala obećavajuće rezultate.