Vesti iz oblasti zdravlja

14.02.2019.
Engleskinja Betan Simpson (26) iz Eseksa jedna je od prvih žena u Velikoj Britaniji na čijem fetusu su, tokom trudnoće, lekari obavili operaciju zbog deformacije kičme i kičmene moždine, koja se naziva spina bifida.

14.02.2019.
Roditelji odahnite! Nova studija pokazuje da tinejdžeri koji igraju video-igre sa elementima nasilja nisu skloniji agresivnom ponašanju od svojih vršnjaka.

14.02.2019.
Za većinu ljudi, pranje zuba je samo deo dnevne rutine. Ali da li ste znali da način na koji perete zube, može biti jedan od "faktora rizika" za razvijanje Alchajmerove bolesti u budućnosti?

13.02.2019.
Novinarka An Mari Alves Ćurčić, majka voditeljke Marije Čurčić (25) koja je 11. novembra prošle godine izvršila samoubistvo, postavila je pitanja premijerki Ani Brnabić kako bi ukazala na važnost usvajanja Nacionalne strategije za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju suicida. Povod za njeno obraćanje je samoubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka sa juga Srbije.

13.02.2019.
"Deca ne znaju kakva su. Ona gledaju nas, mi im govorimo kakva su i onda ona u to na kraju poveruju. Ako im ponavljamo stalno lenj si, lenj si - na kraju poveruju u to", kaže psiholog i psihoterapeut Brankica Šaljić Milenković.