Vesti iz oblasti zdravlja

13.12.2018.
Tokom prazničnih dana izloženost stresu je dodatno pojačana, a samim tim i rizik od infarkta. Šanse da doživite infarkt najveće su 25. decembra u 22 časa uveče, zbog stresa od poseta porodice i rođaka tokom praznika, rezultat je istraživanja..

13.12.2018.
Žena iz SAD godinu dana nakon terapije za hroničnu upalu sinusa počela je da razvija neke neobične simptome.

13.12.2018.
Radnici jedne farme u američkoj državi Njujork uveli su program terapije maženja krava koja pomaže ljudima da se osećaju bolje i smirenije. Za jedan sat terapije tokom koje ljudi maze ili grle kravu, a mogu i da je četkaju, potrebno je izdvojiti 75 dolara.

13.12.2018.
Petarde, rakete, topovski udari, takozvane crne udovice, na improvizovanim tezgama na skoro svakom ćošku s jedne strane a s druge strane bolnice pune dece i odraslih sa opekotinama, raznetim prstima, očima, rukama. Tako je obično izgledala Nova godina. Ipak, sada bi sve moglo da bude drugačije i nove mere bi trebalo da smanje broj povređenih.

13.12.2018.
Bio je mišićav, aktivno se bavio sportom, dobio četvoro dece, a jednog dana pojeo je piletinu sa kineskim karijem i ostao potpuno paralizovan od glave do pete! Veruje se da je upravo ovaj začin izazvao redak poremećaj imunog sistema kod Dejvida Brahama (40).