Vesti iz oblasti zdravlja

12.12.2018.
Ljudi višeg statusa su uglavnom boljeg zdravstvenog stanja - imaju više vremena i novca da se zdravo hrane, vežbaju, kontrolišu zdravlje.

12.12.2018.
Merite se dva puta nedeljno i podsećajte se koliko ćete morati da vežbate da biste potrošili sve što pojedete.

12.12.2018.
Normalna boja stolice je obično smeđa zbog optimalnog nivoa izlučenog bilirubina i žuči. Kada crvena krvna zrnca ostare, hemoglobin se u njima razgrađuje i proizvodi nusprodukt koji se zove bilirubin. Dok bilirubin putuje kroz naš sistem organa, jetra većinu njega pretvara u žuč, a zatim ga ili čuva u žučnoj kesi ili ga eliminiše kroz stolicu. Ponekad možete da primetite stolicu drugačije boje, koja je najčešće žuta. Boja se može menjati iz raznih razloga, uključujući dijete i pojedina oboljenja.

12.12.2018.
Crvena mrlja kao posledica pucanja kapilara na oku može da izgleda zastrašujuće, ali se u stvari radi o krvnom podlivu, odnosno običnoj modrici koja će proći kao i svaka druga modrica bez ikakvog lečenja. Ovo stanje postaje opasno tek ako ga prati i nagli gubitak vida.

12.12.2018.
Ako smanjite količine hrane koju pojedete u toku dana, da li želudac stvarno posle nekog vremena postanje manji, pa su vam dovoljne manje porcije da utolite glad?